marți, 9 iulie 2013


Fursecuri cu caise

    Ingrediente

  • 300 g unt
  • 220 g crema de branza
  • 1 1/4 cana zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja de portocala razuita
  • 4 1/2 cana faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1/2 cana zahar
  • 20 caise
  • 3 lingurite amidon
Ah, cum sunt fructele astea parfumate in prajituri, placinte sau fursecuri! Parca te saturi cu aroma lor cat inca sunt la cuptor.

Cum se prepara fursecurile cu caise?

Preparati mai intai umplutura. Spalati bine caisele, le desfaceti in jumatate, indepartati samburele si le puneti pe foc cu zaharul, pana ce se topeste si se formeaza un sirop. Adaugati amidonul, amestecati constant si opriti focul cand sosul devine vascos si luceste. Continuati cu aluatul pentru fursecuri, amestecand untul la temperatura camerei cu crema de branza si zaharul, pe care il puneti treptat. Mixati bine pana ce obtineti acea spuma de unt despre care va spunem mereu cand povestim despre prajituri. Urmeaza sa puneti cate un ou, apoi coaja de portocala razuita; amestecati la viteza mica iar apoi puneti faina si praful de copt in ploaie. De aici veti framanta aluatul cu mana, pana devine omogen. Infasurati-l in folie transparenta si puneti la frigider pentru o ora.
Porniti cuptorul la 180 grade C. Pregatiti o tava pentru copt cu hartie speciala. Scoateti aluatul de la rece si incepeti asamblarea fursecurilor. Pentru a forma un fursec folositi ca masura o lingura. Luati asadar cu lingura din aluat, modelati in palme bilute iar cu degetul mare faceti o adancitura mai mare, in asa fel incat sa incapa o jumatate de caisa. Procedati asa pana ce aveti toate fursecurile gata. Le introduceti la cuptor pentru 15 minute sau pana ce aluatul devine auriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu