2013
Paste cu capsune si busuioc
- 200 g paste
- 500 g capsune
- 6 linguri zahar
- 10-15 frunze busuioc proaspat
- 50 g parmezan
- 100 g branza Camembert
Ingrediente
Sa ridice mana sus cine a citit cu mirare titlul acestei retete! In bucatarie e frumos cand lasam imaginatia libera, cand ne jucam, cand adaptam retete. Asa ca de ce nu am prepara o portie de paste ca desert?! Cine s-a gandit la paste dulci altfel decat la varianta cu lapte si branza, gratinate la cuptor?
Cum se prepara pastele cu capsune si busuioc?
Cu exceptie combinatiei de ingrediente, modul de prepare nu este mult diferit fata de pastele sarate. Asadar, fierbeti pastele in apa clocotita, dar nu care cumva sa adaugati sare. Apa si atat, da? Le fierbeti aproximativ 10 minute, chiar daca nu vor fi al dente. Motivul pentru care incalcam regula este acela ca pastele se consuma reci si fiind vorba despre un desert, trebuie sa redam senzatia aceea de finete, de textura cremoasa. Tineti pastele in frigider pana se racesc bine. Intre timp pregatiti capsunele. Le taiati in jumatate, adaugati zahar peste ele si le puneti intr-un vas, la foc mic. Amestecati pana ce zaharul se topeste si obtineti un sos apetisant rosiatic. Razuiti si parmezanul si taiati cubulete mici de camembert. Puneti capsunele peste paste, in asa fel incat sosul sa acopere o buna parte din paste. Adaugati si branzeturile iar apoi frunzele de busuioc proaspat.Serviti imediat, cat fructele si sosul sunt inca usor fierbinti. Senzatia de rece-cald-usor sarat este incredibila. Iar de efectul busuiocului nu mai spunem nimic. Va lasam sa va convingeti!
Sfat: folositi paste in forma de spirala, fundita, melc etc. Daca veti folosi spaghete sau tagliatelle desertul nu va avea acelasi aspect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu