duminică, 7 iulie 2013

LOCUL SI ROLUL MATEMATICII IN FORMATEA PERSONALITATII COPIILOR

Matematica este disciplina care, prin însasi existenta ei, are menirea de a forma o gândire investigatoare. Este stiinta cea mai operativa, care are cele mai multe si mai complexe legaturi de viata. De aceea, se impune o permanenta preocupare în perfectionarea continua a metodelor si mijloacelor de învatamânt pentru a realiza nu o simpla instruire matematica, ci o educatie matematica, cu implicatii serioase în dezvoltarea tineretului si formarea lui ca om folositor societatii din care face parte.
Scoala are obligatia sa faca din studiul matematicii un instrument de actiune eficienta, constructiva si modelatoare asupra personalitatii elevului.
Matematica, patrunzând în aproape toate domeniile de cercetare si aducându-si contributia la dezvoltarea tuturor stiintelor, este chemata sa-si îndeplineasca rolul de factor esential la adaptarea rapida a fiecarui cetatean la cerintele mereu crescânde ale societatii în care traim. Bazele unei bune pregatiri si formari matematice se pun înca din clasele primare, cu accentul pe dezvoltarea capacitatii intelectuale ale elevilor si a priceperii de a le utiliza în mod creator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu