marți, 9 iulie 2013

Salata de pepene galben cu prosciutto


O salată cu iz de vacanță în Bella Italia. De asemenea, modul de prezentare al salatei este unul deosebit. În loc să tăiați pepenele în formă de cub folosiți o cupă pentru înghețată, astfel încât pepenele galben să fie perfect rotund. Un desert hrănitor, datorită bucăților de mozzarella și a fâșiilor de prosciutto.

Cum se prepară salata de pepene galben cu prosciutto?

În primul rând, se prepară rapid. Și e ideală de preparat când aveți pe cineva în vizită și nu vreți să pierdeți mult timp în bucătărie. Taiați pepenele, curățați-l de semințe si incepeti sa "scobiti" bilute cu ajutorul cupei pentru inghetata. Puneți biluțele de pepene galben într-un bol, adaugați mozzarella, prosciutto și dressingul de mentă, pe care îl preparați tocând menta și pisând-o cu zahărul brun. Dacă aveți un blender s-ar face și mai repede. Puneți din loc în loc dressingul de mentă și decorați deasupra cu mentă proaspată.
Sfatul nostru este să țineți bolul cu salata la rece măcar jumatate de oră, astfel încât menta să își împrăștie aroma răcoritoare printre biluțele de pepene galben.

Ingrediente:
1 pepene galben
100 g mozzarella
5-6 felii prosciutto
1/4 cană frunze mentă proaspată
1 lingură zahăr brun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu