marți, 9 iulie 2013

PRĂJITURA CU CIREȘE!

    Ingrediente

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 5 linguri unt
  • 1/4 cana ulei
  • 1/3 cana lapte
  • 1 lingurita esena vanilie
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 cana cirese
  • zahar pudra pentru decor
Un blat pufos in care se ascund multe cirese. Doua culori de efect, galbenul discret al blatului si rosul fructelor si un miros ademenitor. Desert care anunta vara, desertul perfect pentru un mic dejun mai lung.

Cum preparam aceasta prajitura cu cirese?

Puneti cuptorul la preincalzit la 190 grade C si pregatiti forma rotunda pentru copt, pe care o ungeti cu unt si o tapetati cu faina. Spalati ciresele, scoateti samburii si taiati-le in jumatate. Nu avem timp de pierdut asa ca sa trecem la prepararea aluatului. Mixati ouale cu zaharul, pana ce se spumeaza bine, adaugati uleiul in fir subtire, untul topit, laptele si esenta de vanilie. Intr-un alt bol cerneti faina cu praful de copt dupa care o puneti treptat in spuma de ou. Amestecati cu o spatula, de jos in sus. In niciun caz nu veti folosi mixerul. Turnati aluatul in tava si aranjati pe toata suprafata prajiturii ciresele taiate in jumatate. Puneti tava la cuptor si lasati la 180 grade C timp de 45-50 de minute. Puteti testa prajitura cu o scobitoare. Dupa ce o scoateti din cuptor si o mai lasati cateva minute in tava, presarati zahar pudra pe deasupra. O veti taia in cuburi abia cand se raceste.
Sfatul nostru: asezati o floare pe farfuria pe care serviti prajitura. Impresie artistica si zambet senin garantate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu