marți, 7 ianuarie 2014

Cum să îţi antrenezi psihicul să devină mai puternic.

Cum să îţi antrenezi psihicul să devină mai puternic.

#1 Nu îţi plânge de milă. Este mult prea simplu să te victimizezi, să dai vina pe altcineva, pe destin, pe zodie, însă adevărul este că tu eşti stăpână pe propria tae viaţă şi trebuie doar să vrei ca să realizezi ceva.
#2 Nu mai încerca să fii pe placul altora. Este o mare diferenţă între a fi respectuoasă şi a fi linguşitoare. Noi îţi sugerăm prima variantă, este mult mai uşor pentru tine să fii tu însăţi şi nu cine au ceilalţi nevoie să fii. Iar dacă nu ai încredere în tine poate ar trebuie să faci o schimbare în viaţa ta.
#3 Nu fi invidioasă pe succesul altora. Uneori cei din jurul nostru par a avea o calea mai lină, mai dreaptă, către succes. Poate că au avut mai mult noroc sau poate că au muncit mai mult, cert este că invidia îţi va otrăvi gândirea şi îţi va distrage atenţia de la munca ta şi de la împlinirea propriilor obiective.
#4 Nu aştepta să primeşti ceva de-a gata. Succesul trebuie dobândit prin muncă asiduă pentru a simţi satisfacţie, aşadar orice ajutor sau cadou primit pe parcurs trebuie apreciat dar nu te baza prea mult pe ele. Dacă mâine ai primi tot ce îţi doreşti, ce rost va avea apoi viaţa ta?
#5. Nu aştepta rezultate imediate. Uneori este nevoie de ani de muncă pentru a reuşi să vezi rezultatele concrete ale muncii tale, este posibil să suferi perioade lungi, dar toate sacrificiile se vor dovedi a fi meritat într-un final. Răbdare şi perseverenţă!
#6 Concentrează-te pe prezent şi viitor, nu pe trecut. Nu mai poţi schimba trecutul dar poţi să îţi modelezi viitorul în prezent aşa că transformă-l într-un trecut folosit cu folos. Investeşte mereu în viitor şi nu te lăsa cuprinsă de resentimente sau regrete în legătură ce ce ai fi putut face..
#7 Evită să îţi repeţi greşelile. Cel mai ingenios mod în care ne putem folosi trecutul este să învăţăm din propriile greşeli, aşadar analizeză bine hotărârile pe care le-ai luat şi vezi unde ai ales bine şi unde nu. Iar dacă ajungi să le repeţi este clar că şi alţii vor observa asta şi vor profita.
#8 Asumă-ţi riscuri calculate. Cu toţii ne tem de necunoscut dar asta nu înseamnă că trebuie să iei doar alegeri ”cuminţi”, care nu implică riscuri. Teama de necunoscut implică doar o mai bună analiză a opţiunilor şi a riscurilor, cu alte cuvinte să iei decizii în deplină cunoştinţă de cauză.
#9 Nu îţi pierde timpul cu lucruri pe care nu le poţi controla. Din păcate nu avem puterea de a controla toate aspectele vieţii, de aceea trebuie să înveţi să te adaptezi şi să renunţi la sentimentele negative pe care ţi le dă senzaţia de neputinţă. Fii o tipă smart, nu lupta cu morile de vânt, evită-le!
#10 Nu renunţa când eşuezi. Orice eşec este o şansă nouă de a o lua de la capăt şi de a avea succes.
Ce alte condiţii crezi că trebuie să mai îndeplineşti pentru a avea un psihic puternic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu