marți, 7 ianuarie 2014

Lista alimentelor cu calorii negative

Lista alimentelor cu calorii negative

1. Supa din piept de pui (40 kca/100 g) este delicioasă, săţioasă şi sănătoasă, iar dacă eşti şi bolnăvioară te pune rapid pe picioare!
2. Cafeaua neagră simplă(1 kca/100 g) scade riscul de a dezvolta cancer de colon şi ficat, iar cafeina îi dă un boost metabolismului. Bea cafea cu moderaţie şi dacă nu îţi place neîndulcită, alege o alternativă mai sănătoasă la zahărul alb!
3. Varza (25 ca/100 g) este dulce, crocantă şi foarte accesibilă. În plus, este bogată în vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienţi care previn apariţia cancerului.
4. Conopida (25 kca/100 g) este bogată în fitonutrienţi, acid folic şi vitamina C.
5. Sparanghelul (20 kca/100 g) este un super-aliment benefic şi în curele de detoxifiere dar şi un remediu surprinzător de eficient pentru mahmureală (elimină cu succes toxinele din organism). În plus, sparanghelul conţine şi numeroase minerale şi vitamine dintre care cele mai importante sunt: acidul folic, fierul, vitaminele A, C, E, K, B6.
6. Broccoli-ul (34 kca/100 g) este bogat în antioxidanţi care reduc riscul de a dezvolta cancer de colon şi creşte şansele de vindecare pentru persoanele care suferă de cancer la sân. În plus, conţine proteine, minerale şi vitamine de care organismul tău are mare nevoie.
7. Ciupercile (34 kca/100 g) sunt extrem de săţioase şi gustoase. Ciupercile pot fi preparate în diverse moduri şi conţin antioxidanţi, fibre, potasiu şi vitamina B.
8. Zucchini (17 kca/100 g) sau dovlecelul normal pe care îl găseşti la piaţă este de asemenea un preparat delicios, cu puţine calorii.
9. Salata verde (17 kca/100 g) este o sursă importantă de vitamina B, acid folic şi magneziu, important în menţinerea sistemului imunitar.
10. Grepfrutul (30 kca/100 g) alb sau roz, conţine acid folic, vitamina C, potasiu şi pectină (fibre alimentare solubile care ajută tranzitul intestinal) şi este folosit adeseori în diete de slăbit.
Alte alimente sărace în calorii (conţin calorii negative): morcovii, spanacul, fructele de pădure, ţelina, ridichile, castraveţii, merele, roşiile, dovleacul, napii, ardeiul gras, ceapa şi usturoiul.
Pentru a nu te chinui cu o dietă restrictivă, include în alimentaţie cât mai multe dintre alimentele cu 0 calorii prezentate mai sus şi vei reuşi să slăbeşti vizibil. Este total greşit, însă, să adopţi un meniu bazat exclusiv pe acest tip de alimente deoarece organismul va fi privat de alţi nutrienţi necesari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu