joi, 9 ianuarie 2014

Nucile si alunele te apara de infarct si cancer

Nucile si alunele te apara de infarct si cancer
O dieta bogata in alune si nuci te apara de cancer si reduce riscul mortalitatii si al cancerului, au aratat cercetatorii americani intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine. Studiul s-a bazat pe informatiile stranse de asistentele medicale si de alti angajati din sistemul de sanatate american, incepand cu anii '80.
Studiul confirma alte cercetari care indica faptul ca un consum regulat de nuci si alune scade riscul problemelor frecvente de sanatate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon si diabetul de tip 2.

Nucile si alunele intra in pas voios in categoria alimentelor medicament si asta dupa ce au fost demonizate pentru continutul ridicat in grasimi. Detaliul prea putin stiut este acela ga nucile si alunele sunt bogate in grasimi sanatoase.
Nucile se dovedesc eficiente si in prevenirea cancerul, nu doar a afectiunilor din sfera cardiovasculara.
Pentru a fi cu adevarat eficiente este recomandat consumul zilnic a 30 de grame de nuci si alune. Aceasta potie este ideala si in prevenirea obezitatii dat fiind faptul ca tipul de grasimi continute in nuci si alune previne formarea de celule adipoase.
Se poate afirma ca persoanele care consuma in mod regulat nuci sunt mai suple decat cele care nu consuma nuci deloc sau doar ocazional.
Una peste alta, ideal este ca nucile sa fie incluse la una dintre cele doua gustari zilnice. Este suficient daca mananci 4-5 nuci sau 20-30 de alune. Evident ca sunt recomandate doar cele crude, fara sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu