joi, 9 ianuarie 2014


Reformarea curriculum-ului de matematică şi
garantarea transpunerii sale în activitatea didactică

Curriculele de matematică stabilesc toate obiectivele esenţiale de predare şi rezultatele studiului matematicii. În decursul ultimilor ani, şi mai ales din anul 2007, marea majoritate a statelor europene şi-au revizuit curriculele de matematică, adoptând o abordare bazată pe rezultat prin care se pune accent mai degrabă pe stimularea competenţelor şi aptitudinilor cursanţilor, decât pe conţinutul teoretic. Cantitatea conţinutului de matematică din cadrul curriculum-ului a scăzut, în timp ce legăturile transcurriculare, rezolvarea problemelor şi aplicarea cunoştinţelor au crescut. Această aborbare integrantă tinde să fie mai cuprinzătoare şi mai flexibilă ca răspuns la
necesităţile unei game diverse de cursanţi, precum şi la abilitatea lor de a înţelege scopul aplicabilităţii matematicii în lumea reală.
Totuşi, raportul relevă şi faptul că autorităţile centrale sunt în general limitate în ceea ce priveşte oferirea de îndrumări suficiente către cadrele didactice pentru a implementa curriculum-ul revizuit. Prin urmare, oferirea suportului necesar cadrelor didactice, cu respectarea autonomiei lor didactice, ramâne o provocare în Europa. 

 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu