Ingrediente
Blat 5 oua
6 linguri zahar
6 linguri de faina
o lingurita drojdie uscata
un vaf cutit sare
3 linguri de apa
3 linguri ulei
coaja rasa de portocale
Crema 120 ml suc de portocala (stoarceti doua portocale)
o lingura coaja portocala rasa
8 linguri zahar
250 gr unt
doua galbenusuri
o lingura si jumatate faina (lingura plina sa fie cu varf)
Pentru ornat 100 ml smantana pentru gatit
100 ml frisca vegetata
o lingura zahar
o lingurita zeama lamaie
Mod de preparare
Mod de preparare Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga si galbenusurile, uleiul, apa, coaja de portocala si omogenizeaza usor amestecand de jos in sus (nu circular) Tapeteaza o tava de 20cm/22cm cu hartie pentru copt si toarna amestecul. Niveleaza. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana e rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea. Lasa la racit si prepara crema. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile impreuna cu 50 ml suc de portocale si zaharul. Separat amesteca restul de suc cu faina. Cand amestecul de galbenusuri a inceput sa spumuiasca , adauga faina diluata in suc amestecand continuu. Lasa la foc mediu amestecand mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa usor si devine ca o smantana. Opreste focul. Mixeaza spuma untul (cauta un unt bun care nu lasa apa; eu folosit unt Raraul, e grozav!). Raceste amestecul de portocale si adauga coaja rasa. Cand e complet rece adauga cate o lingura peste unt si mixeaza dupa fiecare pana obtii o crema pufoasa si aromata. Taie blatul in trei pe orizontala. Imparte crema in doua si asambleaza – blat, 1/2 din crema, blat, 1/2 din crema/ blat. Mixeaza intr-un bol smantana impreuna cu frisca , zaharul si zeama de lamaie pana ajungi la consistenta dorita. Orneaza prajitura si da-o la rece.
Blat 5 oua
6 linguri zahar
6 linguri de faina
o lingurita drojdie uscata
un vaf cutit sare
3 linguri de apa
3 linguri ulei
coaja rasa de portocale
Crema 120 ml suc de portocala (stoarceti doua portocale)
o lingura coaja portocala rasa
8 linguri zahar
250 gr unt
doua galbenusuri
o lingura si jumatate faina (lingura plina sa fie cu varf)
Pentru ornat 100 ml smantana pentru gatit
100 ml frisca vegetata
o lingura zahar
o lingurita zeama lamaie
Mod de preparare
Mod de preparare Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga si galbenusurile, uleiul, apa, coaja de portocala si omogenizeaza usor amestecand de jos in sus (nu circular) Tapeteaza o tava de 20cm/22cm cu hartie pentru copt si toarna amestecul. Niveleaza. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana e rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea. Lasa la racit si prepara crema. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile impreuna cu 50 ml suc de portocale si zaharul. Separat amesteca restul de suc cu faina. Cand amestecul de galbenusuri a inceput sa spumuiasca , adauga faina diluata in suc amestecand continuu. Lasa la foc mediu amestecand mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa usor si devine ca o smantana. Opreste focul. Mixeaza spuma untul (cauta un unt bun care nu lasa apa; eu folosit unt Raraul, e grozav!). Raceste amestecul de portocale si adauga coaja rasa. Cand e complet rece adauga cate o lingura peste unt si mixeaza dupa fiecare pana obtii o crema pufoasa si aromata. Taie blatul in trei pe orizontala. Imparte crema in doua si asambleaza – blat, 1/2 din crema, blat, 1/2 din crema/ blat. Mixeaza intr-un bol smantana impreuna cu frisca , zaharul si zeama de lamaie pana ajungi la consistenta dorita. Orneaza prajitura si da-o la rece.
Citeste si:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu