luni, 10 martie 2014

5 utilizări ciudate pentru ouă

Cojile de ou fiert pot fi fărâmiţate şi aruncate peste pământul din grădină, pentru ca plantele să se bucure de calciul din ele
1. Apa în care aţi fiert un ou este extrem de folositoare. Lăsaţi-o să se răcească şi folosiţi-o pentru a uda plantele din ghivece. Dar puteţi uda şi plantele din grădină cu această apă (roşiile, de exemplu, vor creşte mult mai repede). Secretul stă în conţinutul extrem de ridicat în calciu al cojilor, element chimic pe care plantele îl adoră.

2. Dacă se întâmplă să rămâneţi fără lipici, puteţi apela cu încredere la un ou. Atunci când se usucă, albuşul de ou este foarte lipicios, aşa că va face cu siguranţă faţă atunci când doriţi să lipiţi hârtie sau carton. 

3. Dacă se întâmplă să vă tăiaţi uşor la deget atunci când tocaţi legume în bucătărie şi nu aveţii un leucoplast la îndemână, puteţi folosi un ou pentru a opri sângerararea. Fierbeţi un ou şi aplicaţi peste rană acea membrană fină dintre coajă şi albuş. Aceasta are dublu rol: se va strânge şi va ajuta la oprirea sângerării şi conţine nutrienţi care vor preveni formarea unei cicatrice.

4. Albuşul de ou este un excelent înlocuitor pentru crema de pantofi.  Se înmoaie un burete într-un albuş de ou bătut spumă şi curăţă pantofii. Funcţionează extrem de bine la pantofi de piele şi de lac, dar şi la genţi. 

5. Bateţi unul sau două gălbenuşuri de ou împreună cu puţin ulei de măsline (dacă vreţi şi un miros plăcut pentru compoziţie, adăugaţi şi câteva picături de ulei parfumat). Aplicaţi această compoziţie peste păr, apoi aşteptaţi 20 de minute şi clătiţi bine cu apă caldă. Părul va fi mai puternic şi mult mai strălucitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu