luni, 10 martie 2014

6 moduri inedite de a refolosi plicuţele de ceai

6 idei pentru a refolosi plicurile de ceai

După ce faceţi ceaiul, nu aruncaţi pliculeţele! Le puteţi refolosi în numeroase moduri. 

Cei mai mulţi dintre noi obişnuim să aruncăm pliculeţele la scurt timp după prepararea ceaiului. Însă, există câteva idei grozave pentru a le refolosi. Vă prezentăm cinci astfel de idei inedite:

1. Conţinutul plicurilor de ceai folosite poate îmbogăţi solul din grădină. Pur şi simplu tăiaţi plicurile şi puneţi conţinutul lor în jurul tufelor de flori din grădină. 

2. Înainte de a planta un bulb-seminţe de flori în ghiveci, puneţi pe fundul acestuia unul sau doua plicuri de ceai. Apoi, puneţi pâmântul de flori şi plantaţi. Atunci când veţi uda, nutrienţii din ceai vor ajunge la planta. 

3. Puneţi din nou la fiert 3-5 plicuri folosite, în 250 de mililitri de apă. Lăsaţi "ceaiul" la răcit şi apoi folosiţi compoziţia pentru a curăţa duşumeaua/parchetul şi mobila. Acestea vor căpăta o strălucire aparte. 

4. Plicurile de ceai pot fi utile şi celor care au probleme cu mirosul picioarelor. Adaugaţi câteva plicuri folosite de ceai într-un lighean cu apă caldă şi apoi ţineţi picioarele în lighean timp de aproximativ 20 de minute. 

5. Dacă vreţi să aveţi o piele mai sănătoasă, adăugaţi plicuri folosite de ceai verde în apa din cadă, atunci când faceţi baie. 

6. După ce aţi şamponat părul, spălaţi-l cu ceai din ierburi medicinale pentru mai multă strălucire.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu