miercuri, 11 septembrie 2013

Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Ingrediente: 4 dovlecei, 250 g carne de vita sau de pasare, 3 linguri de orez, un ou, sare, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, 2 linguri de ulei, o ceapa de marime medie, o lingura de bulion

Mod de preparare
Pentru dovleceii umpluti, se curata cei patru dovlecei de coaja, se spala, se taie in jumatate si se scobesc, inlaturandu-li-se semintele.
Se spala bine carnea, se trece prin masina de tocat sau prin robot. Se bate oul, orezul se spala in doua ape si se amesteca cu carnea. Se adauga la acestea o parte din verdeata tocata marunt si se amesteca totul pana se obtine o pasta omogena. Intre timp se incinge bine cuptorul. Se umplu dovleceii cu compozitia astfel obtinuta si se asaza intr-o tava cu peretii inalti. Se face un sos dintr-o lingura de bulion, ceapa taiata solzisori si o ceasca de apa. Se toarna sosul peste dovlecei si se adauga cele doua linguri de ulei si restul de verdeata tocata. Se introduce tava in cuptor si se lasa timp de doua ore, la foc molcom. Din cand in cand, se mai poate adauga cate o cescuta de apa, in caz ca sosul scade foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu