Placinta cu dovleac si nuca iti aduce gustul toamnei in farfurie!
Timp de preparare: mediu.Numar de portii: 8-10.
Complexitate: usor.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 1 lingurita cu otet
- 200 ml apa minerala
- 1 kg dovleac
- 200 g zahar
- 200 g miez de nuca
- 1 linguritacu scortisoara
- zahar pudra
1. Framanta toate ingredientele de aluat pana obtii o compozitie neteda, care nu se lipeste de maini. Inveleste-l intr-o folie si lasa-l la rece cateva ore.
2. Da pe razatoare dovleacul si pune-l intr-o tigaie adanca, impreuna cu zaharul si scortisoara. Amesteca incontinuu, ca sa nu se lipeasca.
3. Pune nuca intr-o tava si da-o la cuptor cateva minute, dar nu foarte mult (sa nu se amarasca la gust). Adaug-o in compozitia finala de dovleac.
4. Intinde doua foi din aluat dupa forma tavii de copt. Asaz-o pe una din ele in tava tapetata cu hartie de copt si lasa marginile in afara.
5. Toarna umplutura dulce si aromata, niveleaza cu atentie si asaza deasupra cea de-a doua foaie intinsa. Inteapa deasupra din loc in loc si da la cuptor 35-45 de minute.
6. Cand este gata, lasa-o sa se racoreasca, portioneaz-o si abia apoi pudreaz-o cu zah
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu