1. Curăță și taie felii dovlecul și pune-l la copt.
2. Pentru aluat, freacă margarina cu 150 g de zahăr. Încorporează
oul, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și
făina cernută proaspăt.
3. Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare. Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.
4. Pune dovleacul copt într-un blender (sau într-un vas de mixer),
pune restul de zahăr pudră și vanilat și, după gust, un praf de
scorțișoară.
5. Împarte aluatul în două și întinde tot atâtea foi (după
dimensiunea tăvii folosite). Pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu
hârtie de copt, pune deasupra umplutura și deasupra cealaltă foaie.
6. Înțeapă din loc în loc și dă la cuptorul fierbinte pentru 40-45 de
minute. Pudrează plăcintă și porționeaz-o după ce s-a răcit.
Placinta cu dovleac si nuci
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu